top of page

Mixed-Media Projekt Færdigt!

Så gik jeg i gang med at male på mit forberedte lærred med de påklistrede avisudklip fra Berlingskes Erhvervs-sektion...! Jeg startede med at påføre hvid akrylmaling i frihånd for at lave de highlights, der kunne guide mig proportionsmæssigt i den rigtige retning - øjne, kindben og generelt omrids. Jeg kan ikke bare male fra ét ansigtstræk til det næste - jeg vil have hele omridset nogenlunde på plads, før jeg begynder at male "for alvor", for ellers kan det nemt skride for mig. Overfladen med størknet Decoupage Gloss (lim/lak) var en anelse mere glat, end jeg havde forudset - men det gjorde blot, at malingen var længere om at tørre, og dermed gav det mig ekstra tid til at kunne rette og glatte den lidt ud. Så er jeg den erfaring rigere!

Trin 1 med hvide highlights og omrids påført med pensel:

Herefter tog jeg Posca-penne i brug.Disse penne med akrylmaling er en smart opfindelse, og de passede perfekt med min idé om, at maleriet skulle se en smule "tegnet" ud. Jeg valgte at bruge mørkeblå og lyseblå Posca-penne, den lyse først og sidenhen den mørke.

Trin 2 med blå Posca-penne:

Derefter begyndte jeg igen at lysne mine highlights med hvid akrylmaling, så de stod klarere frem. Jeg tog så en tynd, sort Posca-pen i brug til at lave skygger oveni det mørkeblå. Jeg kæmpede en brav kamp mod mig selv - for jeg havde konstant lyst til at glatte ud og lave lige linjer og udjævne nuanceringer. Dét er en af mine største udfordringer.... Som jeg vist stadig skal arbejde med, for jeg synes ikke, det er lykkedes supergodt med hensyn til dette værk. Jeg endte med at måtte stoppe mig selv, så al avispapiret ikke blev dækket af maling - og så tilføjede jeg et par bobler (eller hvad beskueren nu end måtte synes, det skal være!) til værket for at give det lidt mere ligevægt og fylde. Alt i alt synes jeg, det er et nogenlunde værk, men jeg har nok set mig lidt gal på det, fordi jeg ikke helt kan styre min trang til at jævne alt ud.

Jeg har valgt at kalde dette mixed-media projekt for "Tankeklip".

Dette er så det endelige resultat:

KONKLUSION:

Jeg vil så gerne kunne male lidt mere "sjusket" og "simpelt" - meeeen, det er nemmere sagt end gjort! Det generelle "look" fra min dagdrøm er dog opnået, det samme er komposition og farvesammensætning. Så på dén front er jeg godt tilfreds. Men jeg er ikke helt tilfreds med selve ansigtstrækkene, og jeg har fået dækket lidt for meget af avisudklippene med maling ifølge min egen mening. Ja, man er vel sin egen værste kritiker... Men jo flere gange jeg prøver, jo tættere på målet om et "sjusket maleri" kommer jeg vel?

ØVELSE GØR MESTER!

Nylige opslag
Arkiv
Søg på tags
bottom of page